Vuoden 2016 elokuvat

Kun kylmyys ja pimeys ottavat valtaansa kadut, on hyvä aika alkaa katsomaan aikaa taakse päin ja pohtia, minkälaisia elokuvia vuosi 2016 on tarjonnut. Pimeät iltapäivät ovat erinomainen tilaisuus tutustua näihin uusiin tulokkaisiin. Muutama vapaapäivä pimeyden keskellä on hyvä omistaa sohvalle, mahtavalle elokuvalle ja levolle!

Hunt for the Wilderpeople

Hunt for the Wilderpeople on Taika Waititin uusin elokuva, joka kumartaa meille Uudesta-Seelannista. Elokuva jatkaa Taikan perinnettä luoda elokuvia, joissa on aimo annos niin naurua kuin sentimentaalisuutta. Elokuvan tarinaa johdattaa farmilla asuva vaimo, joka omaa käytännön taitoja, maorien arvoja ja rakkautta miestään kohtaan. Hän adoptoi onnellisesti ylipainoisen kaupungista wannabe-gangsterin (Julian Dennison). Erona on, että muut perheet eivät ole suostuneet adoptoimaan häntä.Vaimon kuoleman jälkeen poika joutuu jatkamaan elämää kärttyisen ja lukutaidottoman Sam Neilin näyttelemän isäpuolensa kanssa. Vahingossa he joutuvat pakomatkalle läpi Uuden-Seelannin metsien. Juuri Dennisonin ja Neilin välinen suhde luo elokuvan parhaat vitsit ja myös tunteisiin vetoavat osat.

Embrace of the Serpent

Kolumbialaisen Ciro Guerran draamassa yhdistyvät vanhojen dokumenttien ja Coppolan Apocalypse Now -tunnelma. Tarina pyörii kahden hallusinaatiomaisen tarinan välillä. Saksalainen tutkija kyselee neuvoja parantavasta kasvista alkuperäiskansoihin kuuluvalta shamaanilta. Tarina kuvaa kylmästi kolonialismin aiheuttamaa vahinkoa Etelä-Amerikassa, mutta samalla se silti esittää tarinan kauniisti ilman luentomaisuutta.Vuosi tarjosi myös monia muita hienoja katselu elämyksiä ja elokuvat, kuten Arrival, Moana, The Lobster ja Captain Fantastic. Ne ovat ehdottomasti elokuvia, joita jokaisen pitäisi nähdä!