Suomessakin apinoidaan. Apinointia vahvimmillaan tavataan Tv suosikissa Big Brother-ohjelmassa, joka siis kylmästi kopioitiin alankomaisesta tositelevisiomuodosta, tietenkin luvallisesti. Ohjelman kehitystä voi seurata niin tv:stä kuin netistäkin, jos niin paljon kiinnostusta riittää.
Kukaan ei varmaankaan kaipaa juonen selitystä, ei edes ne, jotka eivät ole katsoneet yhtään ainoatakaan episodia. Käsite on todella yksinkertainen vaikkakaan ei ehkä niin realiteettinen kuin annetaan ymmärtää.Sillä tässäkin on tarkoituksena voittaa ja palkintona on huomattava kasa rahaa, mitä ei millään realiteeteillä saa arkielämässä pelkällä oleskelemisella.Ohjelma itsekin on myös Suomessa palkittu useita kertoja. Se on voittanut parhaan reality-ohjelman Telvis-palkinnon sekä Kultainen TV palkinnon. Se on myös palkittu Setan Asiallisen tiedon omena-tunnuspalkinnolla.
Kun mielenkiinto ohjelmaa kohtaan alkoi hiipumaan, vaihdettiin ohjelman tavalliset pulliaiset Suomalaisiin julkkiksiin, joilla on ominainen taito pysyä julkisuuden silmän palvomana. He tarvitsevat erittäin vähän apua herättämään huomiota käytöksellään. Tämä vaihdoskikkakin kopioitiin muualta maailmaa ja ohjelman suosio kasvoi hyvin katsojatuloksin.Pääohjelman lisukkeita näytetään ruudussa, jos on jonkun Big Brother talon asukin nukkuminen vaikka jäänyt näkemättä. Tällaisia osasia ovat esimerkiksi Big Brother Extra ja Big Brother Talk Show, jossa haastatellaan talosta ulos potkittuja asukkeja.Johtuuko Big Brother-suosio jonkinlaisesta käsitteestä, että katsoja pääsee vaikuttamaan ohjelman kulkuun äänestyksin? Uskotaanko filmattujen asukkien luonnollisuuteen todellakin näin paljon vai onko kysymys ”kurkistelusta”? Huvinsa kullakin, mutta suosittua se siis on!